Το ιατρείο

Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο

Στο σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο μας θα βρείτε λύσεις στον τομέα πρόληψης, παθολογίας, διάγνωσης, χειρουργικής και νοσηλείας. Παρέχουμε υπηρεσίες ψηφιακών ακτινογραφιών και ακτινογραφιών δοντιών, υπερηχοτομογραφιών, σύγχρονο χειρουργείο και νοσηλευτήριο, καθώς και ιδιαίτερο χώρο για καλλωπισμό. Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες διευκολύνονται από τη χρήση μεγάλου αριθμού μηχανημάτων που είναι εγκατεστημένα στο ιατρείο μας:

Ο σύγχρονος βιοχημικός αναλυτής της IDEXX σε συνδυασμό με τον αιματολογικό αναλυτή προσφέρουν λεπτομερή και αξιόπιστα αποτελέσματα στη διερεύνηση περιστατικών και στην παρακολούθηση της θεραπείας τους. Το ψηφιακό ακτινολογικό προσφέρει υψηλής ευκρίνειας ακτινολογικές εικόνες, ενώ τα δύο μηχανήματα υπερήχων χρησιμοποιούνται καθημερινά για την αξιολόγηση των οργάνων των ασθενών μας. Η χρήση του μικροσκοπίου παρέχει σημαντικές πληροφορίες στη διερεύνηση μαζών, την ανάλυση των ούρων και τον έλεγχο επιχρισμάτων αίματος, ενώ σε συνδυασμό με εξοπλισμό όπως η λυχνία Woods διευκολύνει τη διερεύνηση δερματολογικών περιστατικών. Η χρήση θερμοφόρων στρωμάτων και λάμπας διασφαλίζουν την υποστήριξη της θερμοκρασίας των ασθενών κατά την παραμονή τους στο νοσηλευτήριο, ενώ η αντλία ορού εξασφαλίζει ότι θα λάβουν την ποσότητα ορού, ηλεκτρολυτών και δεξτρόζης που τους χρειάζεται. Η αναισθητική μηχανή σε συνδυασμό με τα μηχανήματα παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών του ασθενούς παρέχουν τη δυνατότητα πλήρως ελεγχόμενης αναισθησίας κατά τη διάρκεια των χειρουργείων.

Όλα τα παραπάνω μηχανήματα συμπληρώνονται από τον εκτεταμένο χειρουργικό και οδοντιατρικό εξοπλισμό του ιατρείου.

Η ομάδα

Συνεργαζόμαστε για τη φροντίδα για την ευεξία των ζώων

Γεώργιος Θεόφιλος Γάτος - Vet Volos

Γεώργιος-Θεόφιλος Γάτος DVM, MSc

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Σπούδασε στην κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 2011. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παραγωγικά ζώα. Έτσι, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην ίδια σχολή με κύριο πεδίο την παθολογία και μαιευτική μικρών μηρυκαστικών. Το 2013 επέστρεψε στον Βόλο, όπου και άνοιξε ιατρείο μικρών και παραγωγικών ζώων στις Αλυκές. Παράλληλα, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών πάνω στη δημόσια υγεία και την επιδημιολογία, ενώ δημοσίευσε εργασίες σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Σύντομα και λόγω του όγκου των περιστατικών, κρίθηκε αναγκαία η στελέχωση του ιατρείου με περισσότερους κτηνιάτρους. Έτσι, το 2016 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον κτηνίατρο Γιάννη Βουμβουράκη, ενώ το 2021 με την κτηνίατρο Άννα Δεληγιάννη. Κύριο πεδίο ενδιαφέροντος είναι η διαχείριση εκτροφών μικρών μηρυκαστικών και η αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Έτσι, έχει αναλάβει πολυάριθμες μονάδες παραγωγικών ζώων στη Μαγνησία και σε γειτονικούς νομούς.

Voumvourakis Ioannis - Vet Volos

Βουμβουράκης Ιωάννης DVM

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Σπούδασε στην κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 2013. Αρχικά, ανέλαβε το ρόλο του επιστημονικά υπεύθυνου κτηνιάτρου σε ιατρείο μικρών ζώων στη Λάρισα, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στη διαχείριση περιστατικών και στην επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη. Το 2016 επέστρεψε στον Βόλο και ξεκίνησε τη συνεργασία του με το ιατρείο του Γιώργου Γάτου. Παρέμεινε για 5,5 χρόνια, ώσπου και μετακόμισε στην Ιρλανδία. Εκεί, εργάστηκε σε κλινική μικρών ζώων μέχρι τις αρχές του 2023, όταν και επέστρεψε στην Ελλάδα, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το ιατρείο του Γιώργου Γάτου. Κύριο πεδίο ενδιαφέροντος αποτελεί η παθολογία του σκύλου και της γάτας, ενώ μείζονος σημασίας για εκείνον είναι η χρήση του μικροσκοπίου στη καθημερινή κλινική πράξη. Προς τις δύο αυτές κατευθύνσεις αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του για περαιτέρω εκπαιδεύσεις.

Συχνές ερωτήσεις

Κτηνιατρική φροντίδα με αγάπη και αφοσίωση

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνω το κατοικίδιό μου στον κτηνίατρο για ετήσια εξέταση;

Συνήθως συνιστάται να φέρνετε το κατοικίδιό σας για ετήσια εξέταση και εμβολιασμό. Ο κτηνίατρος μπορεί να διαπιστώσει τυχόν προβλήματα υγείας και να παράσχει συμβουλές για τη φροντίδα του.

Πώς μπορώ να διατηρήσω τα δόντια του κατοικιδίου μου υγιή;

Τακτικός καθαρισμός των δοντιών με ειδική οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα για κατοικίδια μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οδοντικής νόσου. Μπορείτε επίσης να παρέχετε σκληρά τροφή και παιχνίδια μασήματος.

Πώς μπορώ να διατηρήσω το κατοικίδιό μου σε υγιές βάρος;

Ο κτηνίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε την κατάλληλη διατροφή και την ποσότητα τροφής για το κατοικίδιό σας, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, το είδος, το επίπεδο δραστηριότητας και τη γενική κατάσταση του ζώου. Επίσης, συνιστάται τακτική άσκηση για τη διατήρηση του υγιούς βάρους.

Κτηνιατρείο Γιώργιος Θ. Γάτος | Ιατρείο μικρών ζώων-Γραφείο παραγωγικών ζώων